fbpx
Inlog medewerkers
Inlog ouder
Mijn Op Stoom

Peuterspeelzaal wordt Peuteropvang

Peuterspeelzaal wordt Peuteropvang

Veelgestelde vragen

Waarom verandert de peuterspeelzaal in peuteropvang?

Omdat de Nederlandse regering zich het doel heeft gesteld om uiterlijk januari 2018 de kwaliteitsregels en financieringsstructuur van de peuterspeelzalen te harmoniseren met de dagopvang.

Wat verandert er voor mij?

De kwaliteit van onze opvang voldeed altijd al aan de eisen die de overheid nu gaat stellen, dus de inhoud blijft zoals je die van ons gewend bent. Wél verandert er wat in de prijs en de wijze waarop je tegemoet wordt gekomen in de kosten.

Wat zijn de opvangmogelijkheden van de peuteropvang?

Je kunt kiezen voor de opvangmogelijkheid waar je op dit moment gebruik van maakt.
Daarnaast is het bij Peuteropvang Antonius en Peuteropvang Sarabande mogelijk om schooltijdenopvang af te nemen. Deze gaat van start vanaf 4 inschrijvingen.

Heb ik recht op kinderopvangtoeslag?

De prijs van peuteropvang is bruto hoger dan die van de peuterspeelzaal. Maar als je werkt, studeert of in een reïntegratietraject zit – en je eventuele partner ook – heb je recht op kinderopvangtoeslag. Hierdoor kunnen de nettokosten juist gunstiger uitpakken. Hoe hoog je gezamenlijk inkomen ook is, je ontvangt minimaal 33,3% van de kosten voor je eerste kind en 64% van de kosten voor je tweede kind. Hoeveel kinderopvangtoeslag je precies ontvangt, hangt af van je (gezamenlijk) inkomen. Dit kun je heel eenvoudig berekenen.

Ik heb geen recht op kinderopvangtoeslag. Ontvang ik ook een tegemoetkoming?

Als je geen recht hebt op kinderopvangtoeslag kom je met ingang van 2018 mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten van de gemeente. Deze regeling is nu nog niet bekend en bovendien per gemeente verschillend. Neem voor meer informatie contact op met je locatiecoördinator.

Om kinderopvangtoeslag aan te vragen heb ik een LRK-nummer nodig. Wat is het LRK-nummer van mijn peuteropvanglocatie?

Op het moment is het LRK-nummer nog niet bekend. Zodra het LRK-nummer bekend is, sturen wij je een mail en kun je kinderopvangtoeslag aanvragen.